KOKIDO – jeugdwerking

KOKIDO

– bijzondere Aikido jeugdwerking –


Naar het KIND: Ko = kind, Ki = innerlijke kracht, Do = de weg

Het stimuleren en richting tonen van het kind zijn innerlijke kracht. Ahv, aikidolessen, ademhalingstechnieken, stabiliteitstraining, spelvormen en meer

Naar de (jeugd) begeleiding toe: KO = kind, Kido = helderheid, meting hoe licht of donker we een oppervlak waarnemen. 

Hoe kijken we naar het kind (specifiek in moeilijk hanteerbare situaties) = waarneming. Een waarneming die zich vertaald naar handelingen en attitude. Hier ligt de focus op de houding als begeleider bij agressie momenten (met jongeren) doormiddel van aangeleerde verdedigingstechnieken, omgaan met afstanden(ver en dicht), lichaamshouding, ademhalingstechnieken,… Allemaal zaken die we uit ons Aikido training filteren en vertalen naar specifieke situaties en werkingen

Aikido is een training waar lichaam en geest worden samengebracht en op elkaar worden afgestemd door middel van de beoefening en studie van krijgskunst. Aikido op school is geen onbekend fenomeen in Japan net omdat het een positieve invloed kent op de ontwikkeling van kinderen. Zo leren ze zich te kalmeren, motorisch te coördineren, focussen, omgaan met spanning en conflict, worden ze lenig en kunnen ze zich op een verantwoorde manier leren verdedigen.

Tijdens de lessen vertrekken we vanuit de basis begrippen van het Aikido aangevuld met elementen uit andere krijgskunsten en kennis uit cursussen “PSYCHOFYSIEKE WEERBAARHEIDSTRAINING” (principe “Rots en Water”).

Aikido helpt de persoonlijke groei van uw kind en leert hen psychisch en fysisch weerbaar te worden.

“Ware overwinning is zelfoverwinning” – O’Sensei – stichter aikido

Wij werken op vraag van uw voorziening, school, organisatie of activiteit een aangepast programma uit afhankelijk van de locatie, groep, deelnemers en tijdschema.

voor meer info neem contact:

Carrein Timothy – timothy@kami-dojo.be – +32496/33.47.88